Loading...

Wat heeft u allemaal nodig voor een dagje sauna?

Hier vindt u alles over sauna en gezondheid, geven wij wat tips voor een eerste saunabezoek en vertellen wij wat u allemaal nodig heeft voor een dagje sauna.

Is de sauna goed voor uw gezondheid?

De kalmerende en rustgevende omgeving bij Sauna Drôme zorgen ervoor dat u helemaal tot rust kunt komen. U verblijft in een omgeving waar stress en haast geen toegang hebben. Uw geestelijke ontspanning zorgt ervoor dat ook de spieren kunnen ontspannen en dat de energie weer vrij door uw lichaam kan stromen. Een bezoek aan Sauna Drôme is daarom een goede daad voor zowel lichaam als geest.

Wat doet de sauna met uw gezondheid?

Gedurende uw bezoek aan de sauna worden er verschillende processen in gang gezet welke positieve invloeden hebben op lichaam en geest. Het zweten zorgt ervoor dat alle afvalstoffen uw lichaam verlaten, dat de bloedvaten en poriën wijder worden en uw bloedcirculatie verbetert. Wanneer u regelmatig naar de sauna gaat zal uw immuunsysteem ook beter gaan werken!

Wilt u lichamelijk gezond zijn, dan is de geestelijke gezondheid een pré. Neem daarom ook de tijd voor uw saunabezoek; haastige spoed is zelden goed. Voor een nog diepere ontspanning kunt u tijdens uw bezoek ook genieten van een klankschalensessie of een heerlijke ontspanningsmassage.

Om optimaal te kunnen genieten en ontspannen tijdens uw dagje sauna is het belangrijk dat u op de juiste wijze opwarmt en afkoelt!

Waarom is afkoelen na de sauna zo belangrijk?

Veel mensen denken bij het woord “sauna” vooral aan warmte en hoge temperaturen. Echter, afkoelen is ook een erg belangrijk onderdeel van een dagje sauna.

Voordelen van afkoelen

Uw lichaam warmt gemiddeld 1,5 graad op tijden een saunabezoek. Des te belangrijker is het dat uw lichaam deze warmte ook weer kwijtraakt. Waarom het zo belangrijk is om af te koelen leest u hier.

  • Het zorgt voor een ontspannen gevoel
  • Het lichaam stopt met zweten
  • Het zorgt voor een betere bloedsomloop

Hoe kunt u het beste afkoelen?

  1. Start met koelen aan de buitenlucht.

De warmte van de sauna komt in uw longen terecht. Door buiten goed op uw ademhaling te letten, gaat de warme lucht sneller uit uw longen. Alleen een wandeling door de buitenlucht is nog niet voldoende, zeker in de zomer niet. Wanneer de temperaturen hoger liggen, is extra verkoeling van groot belang.

  1. Afkoelen onder een koude douche.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een koude douche te nemen. Denk hierbij aan een neveldouche, stortdouche of een dompelbad. Het is belangrijk dat u niet in één keer het gehele lichaam afkoelt, maar in stapjes.

Direct na het afkoelen de sauna weer in?

Nadat u goed bent afgekoeld onder de douche of in het dompelbad, is het belangrijk om het lichaam weer even tot rust te laten komen. Wij raden niet aan om binnen 30 minuten weer in een warme sauna of stoomcabine plaats te nemen.