Loading...

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is een heerlijke vorm van ontspanning tijdens uw zwangerschap. Als u zwanger bent, ondergaat uw lichaam een hoop veranderingen. Deze veranderingen merkt u zowel fysiek als geestelijk. Een zwangerschapsmassage dan dé perfecte manier om even volledig tot rust te komen. Ervan genieten is het hoofddoel. De massage laat u de zwangerschap bewuster ervaren, waardoor signalen die het lichaam afgeeft duidelijker worden. Bij deze massage wordt er gebruik gemaakt van etherische oliën, speciaal afgestemd op de zwangerschap. Dit zorgt voor een extra ontspannende en helende werking.

Zwangerschapsmassage (50 minuten): €79,00

Onze massages zijn online alleen te reserveren in combinatie met een arrangement. Wilt u een losse massage boeken? Dat kan! Neem dan contact op met de receptie via 0341 – 491129.

Zwangerschaps­massage

Vanaf € 79,00 Reserveren
Profielfoto Peter Boks

Peter Boks

5
Bekijk alle reviews
Zwangere Vrouw Voor Massage

Voordelen van een zwangerschapsmassage

Een massage is natuurlijk altijd fijn, maar een speciale zwangerschapsmassage biedt ook nog vele voordelen voor u als zwangere vrouw:

 • Betere slaap: een regelmatige massage voor zwangere vrouwen, zorgt er voor dat zij het over algemeen beter slapen.
 • Ontspanning: de handelingen tijdens een zwangerschapsmassage zorgen voor het vrijkomen van chemische stoffen in het lichaam, zoals oxytocine. Dit kan leiden tot een heerlijk ontspannen gevoel. Tijdens een massage wordt ook vaak het stresshormoon cortisol verlaagd. Een ontspannen mama, een ontspannen baby!
 • Verlichting van pijn: tijdens de zwangerschap kunt u last krijgen van rugpijn, bekkenpijn en pijn in de benen. Een zwangerschapsmassage kan uitstekende verlichting bieden, vooral als u regelmatig een massage tijdens uw zwangerschap neemt.
 • Verbeterde bloedcirculatie: tijdens een massage verbetert de bloedcirculatie en het lymfestelsel. Hierdoor raakt u sneller afvalstoffen kwijt.
 • Leren ontspannen: tijdens een zwangerschaps massage leert u te ontspannen. Dit kan ook helpen tijdens de bevalling, zo kunt u beter uw rust te pakken tussen de weeën.
Neem contact op en boek een zwangerschapsmassage!

Waarom een massage tijdens zwangerschap?

Er zijn twee momenten in het leven van een moeder, die ze absoluut nooit meer vergeet: het moment dat ze weet dat ze zwanger is én de geboorte van haar kind. De weg tussen deze momenten is lang (negen maanden om precies te zijn) en kan moeilijk zijn. Zwanger zijn is immers mooi, maar kent ook haar negatieve kanten. Om deze onzekere periode iets dragelijker te maken, realiseren onze masseurs een speciale massage voor zwangere vrouwen.

Wanneer bent u toe aan een massage tijdens zwangerschap?

Zoals u heeft kunnen lezen kent een speciale massage voor zwangere vrouwen diverse voordelen. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u over een bepaalde drempel moet stappen om u op te geven voor een zwangerschapsmassage. Want wanneer bent u nu écht toe aan een massage vanwege uw zwangerschap?

Om u een daar een indicatie voor te geven, hebben we een paar stelregels in petto. Zo raden we af om in het eerste trimester van uw zwangerschap een massage te nemen, om zo het comfort en de veiligheid te garanderen. In dit kwartaal ervaren veel vrouwen namelijk symptomen van misselijk- en gevoeligheid. Dat is niet altijd even prettig tijdens een zwangerschaps massage. Bovendien bestaat er in de eerste twaalf weken van een zwangerschap een verhoogde kans op een miskraam. En hoewel er geen bewijs is voor een bijdrage daaraan door massages, is het verstandig hier geen risico mee te nemen.

Oké, na de eerste drie maanden dus. En verder? Goede vraag! Een zwangerschapsmassage is goed voor:

 • Zwangere vrouwen met slaapproblemen.
 • Zwangere vrouwen met spierpijn of spanning.
 • Zwangere vrouwen met stress of angst.
 • Zwangere vrouwen die last hebben van zwellingen of vochtophoping.

‘Lijdt’ u aan een van bovenstaande symptomen, dan kan een zwangerschapsmassage al uitkomst bieden. Een massage voor uw zwangerschap boekt u als onderdeel van een arrangement of u neemt telefonisch contact met ons op voor het boeken van een losse massage.

Wanneer Moet Ik Zwangerschapsmassage Nemen?
Zwangerschapsmassage

Houding massage zwangere vrouwen

Vaak ligt u tijdens een “normale” massage op uw buik. Als u zwanger bent kunt u natuurlijk niet comfortabel op uw buik liggen. Onze professionele masseurs zorgen ervoor dat u ontspannen kan liggen. Vaak zien we dat zwangere vrouwen op de zij liggen tijdens een massage. Ligt u niet comfortabel? Geef het dan aan bij onze masseurs, zo zorgen we er samen voor dat u wél volledig kunt ontspannen.

Zwangerschapsmassage boeken bij Sauna Drôme?

Wij raden u aan om altijd met uw verloskundige te overleggen voordat u een zwangerschapsmassage boekt. Vooral als u last heeft van een hoge bloeddruk. In geval van trombose, spataderen, hartklachten of koorts raden wij een zwangerschapsmassage af.

Wij raden ook af:

 • In het eerste trimester van uw zwangerschap een massage te boeken
 • Warmtemassages, zoals bijvoorbeeld een hotstone-massage, te boeken.
 • Kruidenmassages te boeken.

Wat Sauna Drôme
zo speciaal maakt

Authentieke Sauna

Authentieke sauna

Bij Sauna Drôme beschikken we over authentieke sauna’s met hout gestookte kachels. Dit zorgt voor een oase van rust en ontspanning.

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Wij vinden het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt zodat u volledig kan ontspannen. Gastvrijheid staat bij ons daarom op nummer 1.

Warme en huiselijke sfeer

Warme en huiselijke sfeer

We brengen bij Sauna Drôme de warme huiselijke sfeer van binnen en de natuur van buiten samen. Dit zorgt voor een unieke beleving.

Eenvoudig reserveren

Eenvoudig en snel reserveren

Plaats eenvoudig een reservering in ons online reserveringssysteem. Liever bellen of langskomen om te reserveren? Ook dat kan!