Bij Sauna Drôme kunt u genieten van weldadige ontspanning tijdens een traditionele Hamam Zeepmassage. Als één van de weinige sauna’s in Nederland biedt Sauna Drôme u heerlijke traditionele Hamam badrituelen aan, uitgevoerd door traditioneel opgeleide Hamam-masseurs.
 
Het traditionele Hamam badritueel is al bijna 800 jaar oud. Het gebruik van de Hamam, wat Arabisch is voor het verspreiden van warmte, was in het begin alleen bedoeld voor mannen. Naarmate men hygiëne belangrijker ging vinden, kwamen er ook hamams voor vrouwen. Naast een wasplaats, werd de hamam ook steeds meer een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Men ging naar de hamam voor ontspanning en gezelligheid.
 
Ons Hamam badritueel is een heerlijke combinatie van scrubben en zeepmassage. U wordt eerst helemaal overgoten met warm water waarna de hamam-masseur uw huid van top tot teen scrubt met een speciale handschoen (kese). Zo wordt er een klein laagje van uw huid verwijderd waardoor uw huid heerlijk zacht zal aanvoelen. Vervolgens begint het inzepen. U wordt bedolven onder een grote hoeveelheid schuim van olijfoliezeep waarmee de masseur u zal masseren. De warmte van het warme water en de zeep zullen uw spieren extra doen ontspannen waardoor de massage meer effect heeft.
 
 
 

Boek een van onze Hamam badrituelen

*Deze behandelingen zijn uitsluitend te boeken i.c.m. sauna.