Opgietingen

Een Löyly, Aufguss of Opgieting is een ritueel waarbij een opgieter/saunameester water verrijkt met essentiële oliën en ijsblokjes verdeelt over de saunakachel en daarna deze vochtige en geurige warmte verspreid door te zwaaien met een handdoek, waaier, wimpel of ander wappermateriaal.

De tijden van onze opgietingen:

Maandaag t/m donderdag:
11.00 – 13.00 – 15.00 uur

Vrijdag t/m zondag:
10.30 – 12.00 – 13.30 – 15.30 uur

Het water wat over de stenen van de kachel is gegoten, zorgt er voor dat de temperatuur in de sauna daalt, maar de luchtvochtigheid juist stijgt. De luchtstroming die veroorzaakt wordt door de zwaaiende handdoek zorgt er voor dat de isolerende luchtlaag rondom de huid wordt doorbroken.
De combinatie met de verhoogde vochtigheidsgraad maakt vervolgens dat het lijkt alsof het een stuk heter is.

GOODNIGHT – Opgieting

22:00 UUR

Alléén op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. 
( t/m 20 december helaas niet mogelijk )

Deze opgieting kost € 4,00 p.p. inclusief een mineralendrankje.

Onze belevingen

Een beleving is een verwenritueel in een van onze sauna’s of baden waarbij wij er alles aan doen om jouw wellnessdag helemaal compleet te maken. Ervaar met speciale geurbelevingen, aandacht voor gezicht, lichaam of geest en wat het voor je lichaam doet. Maak kennis met onze belevingen;

Deze kosten € 6,00 p.p.

Bodypakking (1)
12:00 uur & 16.00 uur 

Sinaasappel-Citrus lichaamspakking

Beleef deze heerlijk verkwikkende beleving in één van onze mooie sauna’s , waarbij je geniet van een lichaamspeeling en een aangenaam warme pakking. Kom tot rust en laat je lichaam ultiem ontspannen en reinigen.

Opium body scrub:
Deze aangename scrub heeft een heerlijke Oosterse geur geeft een weldadig gevoel met een ontspannende werking. Het verwijderd dode cellen en voorkomt huidirritaties en bevordert de doorbloeding van de huid. Daarnaast heeft het een effectieve verzorgende werking bij een droge huid.

Sinaasappel-Citrus pakking:
Een zachte en extra voedende Body Pakking met de zoete geur van Spaanse sinaasappels met een vleugje grapefruit .

Deze pakking bevat vitamine C  is speciaal geschikt voor het beschermen en voeden van ieder huidtype. Daarnaast heeft de Sinaasappel-Citrus een heilzaam effect door een uitgebalanceerde mix van ingrediënten.

Honing – zen (2)
14.00 uur & 18.00 uur

Dit is een gezichtsbeleving geheel in het teken van Finland. Tijdens de ontspannende opgieting wordt er een gezichtsscrub uitgedeeld, de zogenaamde Kuusi, die gemaakt is van etherische olie en dennenhout. Daarna breng je een honing crème aan die het gezicht een mooie glans geeft. De honing verzacht en verminderd onzuiverheden in het gelaat. Tevens beschermt het de huid tegen droogheid en werkt het ontstekingsremmend. Tijdens deze sessie wordt er water met essentiële olie op de kachel verdeelt en ga je tussendoor even douchen om de scrub te verwijderen. Na deze sessie verzorgen we een heerlijk verfrissend vitaminen-mineralen drankje!