Een Löyly, Aufguss of Opgieting is een ritueel waarbij een opgieter/saunameester water verrijkt met essentiële oliën en ijsblokjes verdeelt over de saunakachel en daarna deze vochtige en geurige warmte verspreid door te zwaaien met een handdoek, waaier, wimpel of ander wappermateriaal.

De tijden van onze opgietingen zijn :

11.30 uur 
14.00 uur
16.00 uur
19.30 uur

21.00 uur

Het water wat over de stenen van de kachel is gegoten, zorgt er voor dat de temperatuur in de sauna daalt, maar de luchtvochtigheid juist stijgt. De luchtstroming die veroorzaakt wordt door de zwaaiende handdoek zorgt er voor dat de isolerende luchtlaag rondom de huid wordt doorbroken.
De combinatie met de verhoogde vochtigheidsgraad maakt vervolgens dat het lijkt alsof het een stuk heter is.

Een beleving is een verwenritueel in een van onze sauna’s of baden waarbij wij er alles aan doen om jouw wellnessdag helemaal compleet te maken. Ervaar met speciale geurbelevingen, aandacht voor gezicht, lichaam of geest en wat het voor je lichaam doet. Maak kennis met onze belevingen;

Deze kosten 6,– p.p.

Onze belevingen

Facial scrub (1)

Deze gezichtsverzorging zorgt voor een frisse en stralende huid! Tijdens de rustige opgieting wordt er water met essentiële olie op de kachel verdeelt. Zodra je huid opgewarmd is begin je met een gentle peeling, deze verwijdert dode huidcellen. Vervolg jouw facial met een hydraterende crème voor perfecte verzorging en ultieme ontspanning. Tenslotte krijg je voor een frisse uitstraling een na verzorging voor thuis mee. Deze is speciaal afgestemd op jouw huidtype. Na de beleving kan je een verfrissend vitaminen-mineralen drankje bestellen.

Honing – zen (2)

Dit is een gezichtsbeleving geheel in het teken van Finland. Tijdens de ontspannende opgieting wordt er een gezichtsscrub uitgedeeld, de zogenaamde Kuusi, die gemaakt is van etherische olie en dennenhout. Daarna breng je een honing crème aan die het gezicht een mooie glans geeft. De honing verzacht en verminderd onzuiverheden in het gelaat. Tevens beschermt het de huid tegen droogheid en werkt het ontstekingsremmend. Tijdens deze sessie wordt er water met essentiële olie op de kachel verdeelt en ga je tussendoor even douchen om de scrub te verwijderen. Na deze sessie verzorgen we een heerlijk verfrissend vitaminen-mineralen drankje!

Rhassoul (3)

Deze beleving speelt zich af in het Turks stoombad. Je gaat het Turks stoombad binnen om voor te verwarmen. Na een minuut of 5 geeft de saunameester je een speciale handschoen om het gehele lichaam te scrubben. Daarna smeer je de Rhassoul uit over je hele lichaam. Nadat de Rhassoul is ingetrokken ga je douchen. Om nog extra lang thuis te kunnen genieten na een dagje wellness, krijg je een tubetje zachte olijf crème en de scrub handschoen mee. In de horeca staat daarna een heerlijke verfrissende limonade voor uw klaar!

Rozenscrub & lichaamspakking (4)

Beleef deze heerlijke verkwikkende beleving in één van onze mooie sauna’s, waarbij je geniet van een lichaamspeeling en een aangenaam warme pakking. Kom tot rust en laat je lichaam ultiem ontspannen en reinigen. 

Body Scrub Roos:
Deze aangename scrub verwijderd dode cellen en voorkomt huidirritaties en bevordert de doorbloeding van de huid. Daarnaast heeft het een effectieve verzorgende werking bij een droge huid.

Rozen pakking:
De roos is verzorgend en vocht herstellend voor de rijpere huid, kalmeert de gevoelige huid en werkt ontstekingsremmend op een onzuivere huid. Roos is anti -depressief en werkt kalmerend op het zenuwstelsel.