Anti stress massage

Anti-Stress Massage heeft een gunstige invloed op de bloedsomloop, de spieren, het zenuwstelsel, het hormoonstelsel en de organen. De spanning glijdt van je af en je bevordert een algeheel gevoel van welzijn.

De scrubbehandeling geeft het gevoel al het oude af te werpen en daarna letterlijk en figuurlijk in een nieuw vel te gaan zitten. Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van etherische oliën, dit zorgt via reuk en via de huid voor een extra ontspannende en helende werking.

Bamboe massage

De bamboe massage techniek maakt gebruik van bamboestaven. Deze bamboestaven prikkelen de zenuwuiteinden van de huid en de oppervlakkige spieren. Hierdoor komt de bloedsomloop op gang, wat er voor zorgt dat er meer zuurstof en voedsel beschikbaar wordt voor de cellen. Wat een natuurlijke “high” tot resultaat heeft.

De bamboestaven worden gebruikt als een hulpmiddel tijdens het geven van een volledige lichaamsmassage. De bamboestaaf wordt hierbij een verlengstuk voor de handen, voorarmen en ellebogen. Hierdoor kan met deze massage techniek dieper gewerkt worden en zal deze techniek uiteindelijk meer effect hebben dan een gebruikelijke massage.

De bamboe massage heeft zowel een ontspannende als een stimulerende werking. Het zal zorgen voor energie en kracht en daarnaast zal het helpen bij het afvoeren van toxines en het verbeteren van de bloedsomloop. Deze massage werkt onder andere tegen vermoeidheid en stress van het lichaam.

Indian head massage

Met de Indian Head massage wordt er lichte druk uitgeoefend met de handen en vingers op rug, nek, schouders, armen, hoofd en gezicht, afgewisseld met strijkingen. Door de Indian Head massage worden blokkades opgeheven welke zich kunnen uiten in hoofdpijn, stijve nek, gespannen spieren in de rug en andere stress gerelateerde klachten. Deze massage werkt door in het hele lichaam en kalmeert zowel lichaam als geest.
De effecten van een Indian Head massage zijn:

– Heldere geest
– Het heeft een vitaliserende werking
– Het werkt zeer ontspannend
– Het kalmeert lichaam en geest

Lomi – Lomi massage

Lomi Lomi is een zeer mooie massagevorm welke is voortgekomen uit de traditie en cultuur van de Hawaïaanse eilanden. Op Hawaï wordt deze massage elke generatie doorgegeven. De Lomi Lomi weerspiegelt de bewegingen en ritmes van de natuur.

Lomi Lomi massage is een rustige ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsmassage die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met het zachte deel van de onderarmen wordt gemasseerd. Hierbij word je gemasseerd met warme olie.
De bewegingen kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan, Het helpt om blokkades los te laten en de energie een nieuwe richting te geven.

Lomi Lomi herstelt de vitaliteit, heeft een diepe werking op het spier- en het zenuwstelsel en op de zintuigen. Het verbetert de bloedsomloop en heeft een gunstige invloed op de organen. Het verbetert de toevoer van voeding naar de weefsels, bevordert de stofwisseling, reinigt het lichaam van afvalstoffen, verhelpt oedeem, vermindert pijn en versoepelt de beweging van het lichaam.
De massage is vooral gericht op ontspanning en het wegnemen van ergernissen, angsten en andere negatieve emoties. Het helpt je om stress los te laten. Lomi lomi massage zorgt ervoor dat je weer in balans komt. Het is een transformerende massage die helpt de weg vrij te maken voor een harmonieus en energiek leven.

Kruidenstempel massage

De kruidenstempelmassage is een oosterse massage. Tijdens deze massage wordt gebruik gemaakt van kruidenstempels. Dit zijn warme bundeltjes gevuld met kruiden die een reinigende, activerende of ontspannende werking hebben.

De stempels die tijdens de Kruidenstempelmassage gebruikt worden, zijn gevuld met Europese kruiden. Deze zijn beter afgestemd op de Westerse huid. Naast de kruidenstempels wordt er ook gebruik gemaakt van olie.

Tijdens deze behandeling worden de kruidenstempels gestoomd. Hierdoor wordt een aangename geur verspreid die het wellness-effect verhoogt.

De aroma’s van de kruiden werken ook helend en ontspannend. Onze longen en neusslijmvliezen zijn erg gevoelig voor de geuren en etherische invloeden van de kruiden. Behalve een ontgiftende massage is kruidenstempelmassage ook zeer ontspannend. De warmte van de stempels en de geuren die de kruiden verspreiden zorgen voor dit dubbele effect.

 

Boek een van onze speciale massages

* Deze behandelingen kunnen alleen op aanvraag gereserveerd worden.
Mail je aanvraag naar: receptie@saunadrome-putten.nl